Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför har Miljöpartiet så stor makt i Härnösand?

Artikel 17 av 19
Nya Utsprångskajen
Visa alla artiklar

Varför tycks Miljöpartiet med sina tre(3) mandat i kommunstyrelsen, visserligen med ordförandeposten i Samhällsnämnden, ha så stort inflytande över Härnösands framtida infrastruktur? Finns verkligen den politiska viljan att rusta upp Skeppsbron och utsprångskajen?

När frågan görs till ett jätteprojekt att omfatta sträckan Kanaludden till Sälsten undrar man om det någonsin blir verklighet. Politiken prioriterar för närvarande Miljöpartiets hjärtefråga: nya gator med cykel- och gångbanor. Nu i höst påbörjas ett nytt jätteprojekt när Volontärvägen från Kastellgatan till Hjortronstigen vid Myran byggs om. Lägg till den förestående kostsamma ombyggnationen av Nybrogatan.

Min uppmaning till Socialdemokraterna och Andreas Sjölander; "kör över" Miljöpartiet i denna viktiga fråga, stöd finns troligen hos Moderaterna och Centern, och prioritera upprustningen av Skeppsbron och utsprångskajen. Ombyggnationen av Nybrogatan kan skjutas på framtiden och enligt mig kan den överdrivna utbyggnaden av cykelvägar sättas på paus. Stöd finns med all säkerhet i en majoritet av Härnösands befolkning att utveckla kryssningsturismen och att snart kunna välkomna våra kryssningsbesökare på "rätt sida" av hamnen.

Nöjeskryssningar kommer däremot aldrig bli en hjärtefråga hos Miljöpartiet.

Michael

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel