Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför går de flesta Ö-viksbor på fel sida om vägen?

Flera gånger varje vecka när jag är ute och går, springer eller cyklar möter jag gående som går på höger sida. När jag gick i lågstadiet på 80-talet lärde jag mig att man kör bil på höger sida och går på vänster sida. Kan nån upplysa mig om det har ändrats eller om man har slutat att lära ut det?

När jag håller ut extra mycket till vänster på min promenad eller joggingtur för att inte krocka med mötande som går ser jag ofta att de håller ut ännu mer till deras höger, det vill säga min vänster och det förvirrar ännu mer! Till sist måste jag nästan kliva ner i diket till vänster för att inte krocka eftersom man ju går på vänster sida!

Inte heller spelar det roll vilken ålder man är för jag möter medelålders, ungdomar och pensionärer som går på höger sida vilket förbryllar mig ännu mer. Jag hade förväntat mig att nån kategori gjorde mer rätt men icke!

Jag är väldigt nära att krocka med personer eller råka ut för konstiga missförstånd på grund av detta, så jag undrar hur ni alla har lärt er om var man går och om reglerna har ändrats på något vis?

Uppskattningsvis är det säkert 75 procent som går på höger sida i den här stan, superkonstigt!

Hoppas det blir fler som går till vänster i framtiden. Om nån lärare eller förälder läser detta vore det intressant att veta hur ni lär ut.

Jens

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel