Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför försvinner Hemköp när det byggs bostäder i centrum?

 
Hemköp i centrala Ö-vik stänger
Visa alla artiklar

Läste att Hemköp ska stänga och det får mig att undra hur mycket livsmedelskedjan tagit reda på om pågående och kommande byggnation i centrala staden? Har Cesam haft möjlighet att "tala för varan"?

Det byggs i kvarteret Bryssel och ska byggas vid arenan, på Nygatan och på flera ställen centralt. Då borde en livsmedelsbutik vid torget vara ett självklart inslag. För inte vill väl någon uppmana de som flyttar in att ta bilen och åka norrut mot livsmedelsbutikerna där? Visserligen finns en liten Ica-butik på Nygatan, men Hemköp har haft sina kunder av boende i närheten liksom kvinnor (för det är ju i de flesta fall de som handlar mat) som jobbar i stadskärnan som handlar på lunchen. Dessutom post- och paketombud.

Att det inte är trängsel i butiken just nu är ju inte konstigt, men också bra ur smittsäkerhetssynpunkt. De öppnar ett antal timmar innan övriga butiker i centrum vilket är bra för oss 70-plussare som då tämligen säkert kan göra våra inköp. Jag har visserligen hört att lönsamheten inte varit den bästa tidigare men trodde faran var över då det investerades i klimatbesparande kylar.

Mycket tråkigt besked både för oss kunder och personalen. De styrande i toppen för bolaget kan väl inte mena att vi ska åka till Hemköp i Sund? Det är ju just tillgängligheten som är en av fördelarna.

Trogen kund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel