Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför får man inte spela fotboll på Skyttis under lediga tider?

Jag undrar varför man ej vår vara på Skyttis och spela fotboll med sina kompisar under de lediga tider som planen är helt tom? I år skrev de på olika språk att man får ej vara på Skyttis under lediga tider.

Jag och mina kompisar spelar mest inomhusfotboll eller futsal. Vi hyr en inomhus lokal nästan nio månader varje år och vi spelar där, men på sommaren är det problem för oss vart ska vi spela. Det kostar så himla mycket att hyra planen utomhus.

En annan sak jag vill fråga är varför ni stänger alla inomhuslokaler på sommaren som Nolaskolan och Parkskolan? Det är inte så i andra städer. Det känns konstigt också att om det ska vara stängt i inomhuslokalerna så varför inte alla, till exempel är innebandyhallen på Skyttis öppen? Vad är anledningen till att ni stänger lokalerna?

T25

SVAR DIREKT:

Tack för din fråga om tillgång till fotbollsplaner på Skyttis!

Skyttis är en kommunal anläggning som sköts och underhålls av kommunen och bokas via lokalbokningen.

Vi har en matcharena med konstgräs, en naturgräsplan samt en grusplan. Konstgräsplanen är i första hand till för föreningslivet och fotbollsgymnasiet och viktig som matcharena.  Vi har samma öppettider där som för övriga anläggningar på området. Skulle det ske en olycka eller att något går sönder utanför öppettiderna har vi väldigt små möjligheter att återställa planen och då riskerar vi att matcher blir uppskjutna eller avblåsta.

Fotbollsplanen med naturgräs finns uppe vid friidrottsanläggningen och bokas också via lokalbokningen. Planen är kritad för 11-mannaspel. Det finns idag två stycken 7-mannamål på plats, men har man behov av 11-manna mål så flyttar vi naturligtvis upp två från konstgräsplanen, säg bara till när du bokar.

Vill man spela fotboll spontant så finns det några andra möjligheter utanför Skyttisområdet vid så kallade spontanytor som inte behöver bokas. Det är till exempel Vikingavallen, gräs- och grusunderlag med mål samt spillvärmeplanen med grusunderlag. Det finns också en liten gräsyta i Strandparken samt vid södra infarten till stan. Dessa ytor är ej kritade men det finns mål på båda ställen. Det pågår ett arbete i kommunen med att identifiera våra spontanidrottsområden samt hur vi kan tillgodose framtida önskemål. Vi tar med er era funderingar i detta arbete.

När det gäller din fråga kring sporthallar så har vi sedan några år tillbaka en del hallar öppna för bokning under sommaren. I år är det Nolaskolan (sporthall och spegelsal), Skyttis innebandyarena, fotbollshallen, Höglandshallen, Köpmanholmen samt Björnahallen. Att vi inte har alla hallar öppna året runt beror på att vi också måste genomföra årligt städ och underhåll samt anpassningar. Både för skolans behov men också för Kultur- och fritidsavdelningens behov. Detta arbete genomförs när eleverna har lov.

Vill ni boka tider i sommar är ni varmt välkomna att kontakta vår lokalbokning på 0660-88114.

Anneli Engvik, anläggningsansvarig, kultur och fritidsavdelningen

Cecilia Sundberg, idrottstrateg, kultur och fritidsavdelningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel