Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vården i residensstaden riskerar att utarmas än mer – politikerna borde sätta stopp

Länets residensstad står snart utan all sjukvård i regionens regi. Först försvann ortopeden – ett välrenommerat sjukhus med hela Norrland som upptagningsområde. Sedan försvann BB och till slut hela Härnösands sjukhus.

Sundsvall, som i samma veva hade förbyggt sig med ett (onödigt?) stort sjukhus sades behöva Härnösands verksamhet för att klara sin redan då dåliga ekonomi. Som en liten tröst fick Härnösand en så kallad primärjoursverksamhet som skulle komplettera vårdcentralerna kvällstid och helger.

Nu är även den verksamheten på väg att försvinna. Öppettiderna har minskat till försumliga 11-16 på lördagar och söndagar. I övrigt hänvisas Härnösandsborna till Sundsvall – en resa på mer än 10 mil tur och retur när vårdcentralerna stängt för dagen.

För ett antal år sedan gick politikerna till val med löftet om fyra akutsjukhus i länet. Vid nästa val sjönk antalet till tre fungerande sjukhus. Hur kommer det låta vid nästa val? Ett fungerande sjukhus?

Nu håller regionen på att tal fram ett nytt sparprogram och jag misstänker att Härnösand på nytt kommer att framstå som förlorare. Varför ska residensstaden utarmas än mer utan att politikerna i vårt område sätter stopp?

Lillemor Arenander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel