Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vår värld behöver möjliggörare – inte miljöförstörare!

Annons

Vi är många som vi valt att bosätta oss utanför stan. Utanför ett ständigt flöde av människor och trafik. Utanför all rörelse och stress som en stad kan ge. Vi har valt att bo på landsbygden för att här mår vi bra. Här har vi vår trygghet. Vårt liv. Det är vår gemenskap finns vårt VI.

Det är här vi kan känna lugnet efter en dag på jobbet, här vi vill att våra barn ska växa. Det är här vi jobbar tillsammans för en lysande framtid. Vi har närhet till natur. Våra lokala företag växer och som precis som vi vill växa här. De vill anställa nya medarbetare men de målet blir svårt då kommunen återkommande hotar att dra ned på de grundläggande service som skola förskola och äldreboende. Inte nog med det så här regionen valt att göra detsamma.

Genom nedskärningar och nedläggningar av våra vårdcentraler, skolor, förskolor, fritidshem och äldreboende så gör det hela våra liv svårare. Det försvårar inte bara för oss som bor här att få vardagslivet att fungera de försvårar även för företagen att utvecklas och finnas kvar. De minskar våra möjligheter att få fler att flytta hit. Trots detta så har vi under de senaste åren sett en positiv utveckling i inflytt i vårt område. De är flera ny inflyttande än det varit på väldigt länge. Vilket vi är glada över och jobbar hårt för att få en fortsättning på.

Vi önskar inga under bara att kommun ska höra oss och se hur deras beslut slår mot så väl oss även vilken inverkan det har och kan ha på vår kommun som helhet.

Om de väljer att ta ifrån oss skolor, förskolor och boenden för våra äldre så gör de inte bara det svårt för oss som bor här. Det påverkar alla företag som får svårt att anställa och fortsätta verka i vår älskade bygd. Det ökar våra resor vilket går emot vad vår värld behöver och vad vår kommun ska jobba mot. Det ger våra barn längre dagar då resor till och från skola, förskola och fritids. Vilket inte bara gör dem tröttare och minskar deras chans till fritid och fritidsaktiviteter det minskar även deras chans att maximera inlärningen i skolan. Det ökar även risken för psykisk ohälsa och negativ inverkan på den allmänna hälsan då de sitter still mer och inte få chans att röra sig som de behöver.

Det gör de svårt för människor att bo kvar och verka vilket gör chansen stor att folk kommer att börja se sig om och lämnar inte bara vår bygd utan även vår kommun. Då familjelivet i vardagen blir ohållbar för alla. Vilket inte bara skulle slå negativt på oss utan även på kommunen då det skulle innebär minskade invånare som ger minskning i flera led där ibland minskade skatteintäkter. Se istället över hur man får kommunen att öka i såväl invånare som spridning på dem. Möjliggör och lägg fram fördelarna med att bo på landsbygden. Detta skulle inte bara öka balansen mellan stad och bygd utan även öka möjligheten för alla att själva välja var man vill bo. Det skulle gynna alla.

Vi kan vår bygd låt oss behålla den! Här finns ingen brist på framtidstro

Cecilia Kristoffersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel