Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Var håller polisen i Härnösand hus fredag och lördagsnätter?

Annons

Denna fråga är fullt berättigad, då dessa nätter är de värsta ur trafiksynpunkt, då bilburen ungdom börjar leva och dra genom stadens gator med sina EPA och/eller A-traktorer, när vi vanliga människor behöver vår nattsömn, alltså från klockan 22 på kvällen.

Att livet i stan betyder mera liv än på landsbygden, även ur ljudsynpunkt, är helt klart och inget att diskutera, men vad som är anmärkningsvärt är att bilburen ungdom i Härnösand använder sig av genvägar genom bostadsområden och intilliggande parkeringar för sina nattliga sammankomster. Dessa ungdomar är säkert skötsamma, men behöver få lära sig en del vanligt sunt förnuft för att klara sig bättre i livet och också lära sig att förstå att hänsynstagande är viktigt och gäller även ungdomar i 16-17 års åldern.

Det kan avslutningsvis inte vara civilbefolkningens uppgift att hålla ordning och reda, utan denna uppgift måste alltjämt åligga polisen, och därför bör polisen få resursförstärkningar som gör det möjligt att patrullera dygnet runt året om.

Förstörd nattsömn fredag-lördagnätter sedan flera år

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel