Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vår biogas är lokalproducerad – nu sänker vi priset för att matcha det låga bensinpriset

 
Så påverkar coronaviruset Härnösand
Visa alla artiklar

Lägsta bensinpriset på över 10 år” var rubriken på en artikel publicerad på Allehanda.se nyligen och detta till följd av det sjunkande oljepriset. Vi vill i sammanhanget passa på att slå ett slag för det gröna alternativet – vårt egna lokalproducerade drivmedel biogas.

Den biogas vi framställer består av insamlat matavfall från Härnösand, Sundsvall och Örnsköldsvik. Vi sluter därmed kretsloppet genom att tanka våra bilar med en produkt som förutom den rena miljönyttan också är ekonomiskt hållbar. Vår strategi och vårt löfte till dig som kund är att alltid hålla ett konkurrenskraftigt pris jämfört med de fossila alternativen. För att mildra de ekonomiska konsekvenser som Coronaviruset medför har vi genomfört ytterligare prisjusteringar vilket ger ett dagspris som, jämfört med bensin, är 10 kr/liter. Det här är en av styrkorna med ett lokalt producerat drivmedel – vi förfogar själva över prissättningen oaktat läget på världsmarknaden.

Lägg därtill det faktum att biogasen reducerar koldioxidutsläppen med 90% jämfört med diesel vilket ger kommande generationer chans att fortsätta leva och verka på vår planet.

Nu utreder vi möjligheterna till att bygga ut vår anläggning och därigenom öka produktionen och mottagandet av matavfall. Vi är beredda att ta ett ännu större ansvar för att säkerställa möjligheten att erbjuda ett tryggt bränsle till våra samhällsviktiga funktioner.

Stort tack till alla er som sorterar ert matavfall! Ni är alla med och bidrar till den produkt vi väljer att beteckna som framtidens drivmedel.

Lena af Geijerstam Unger, vd Härnösand Energi och Miljö AB

Jonathan Grip, chef Utveckling och projekt Härnösand Energi och Miljö AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel