Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Var är de ansvariga för skolsituationen i Kramfors – ta ert ansvar i krisen

Artikel 20 av 20
Oroligt på högstadieskola i Kramfors efter skolsammanslagning
Visa alla artiklar

De senaste veckorna har vi följt debatten om Gudmundråskolan och kunnat bevittna hur den fått en egen dynamik. Tyvärr är det en skadlig sådan. Dels kan man se en förändring i argumentationens karaktär - från saklig till smutskastning (vi kommer ihåg insändaren om ansvarslösa föräldrar). Denna trend är beklaglig. En annan förändring är att skalan har ökat - från skolproblem till frågan om "stad och landsbygd". Tyvärr är det även i denna diskussion som dynamiken antar en allt mer skadlig karaktär. Den senaste insändaren "Kramfors är ingen storstad och Bollstabruk ingen landsbygd" riktar sig till hela Bollstabruk som samhälle - och bidrar så till en allt skadligare vi-och dem-mentalitet.

De som lyser med sin frånvaro i debatten är de ansvariga. Hittills var Matteus Westin den enda som yttrat sig (tack för det). Men vad säger Ulrika Hurdén och Thomas Näsholm om situationen på Gudmundråskolan? Det var de som drev skolflytten och motiverade med både ekonomisk besparing samt kvalitetsökning. Utifrån båda argument så ser vi nu att skolnedläggningen var ett omotiverat beslut.

Har man ett ansvar så behöver man också ta sitt ansvar i kristider. Annars ska man inte ha sitt uppdrag.

Vi saknar även yttrande från politikerna från Bollstabruk och Nyland med omnejd, oavsett er politiska kulör. Ert uppdrag är att representera befolkningen som har röstat på er. Hur tycker ni man ska lösa problemet? Vad säger ni till skribenten av ovan nämnd insändare som vänder sig mot en hel ort? Det är ni som ska föra medborgarnas talan.

Ådalspartiet verkar för hela Kramfors kommun. Vi kan inte godta vändningen som debatten har tagit. Medans de vuxna skyller på varandra så lider många barn dagligen. Dessa barn är både från Kramfors och från Bollstabruk samt upptagningsområdets alla övriga orter. Det som spelar roll för dem är att de ansvariga löser situationen.

Den anonyma skribenten "Undrande" må tycka att kampen för ekonomisk rättvisa mellan orterna är skrattretande. Ådalspartiet tycker att orättvisor ska bekämpas, oavsett skala.

Jan Lötberg, Ådalspartiet - Folkets Röst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel