Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vågar det nya partiet i Kramfors utmana?

Annons

Jag välkomnar det nya partiet i Kramfors kommun men vågar Ådalspartiet – Folkets röst ställa majoriteten mot väggen, eller kommer man, undantaget Liberalernas företrädare Svante Ivarsson, att agera som passiva åskådare till vanstyret?

Om inte heller denna politiska utmanare på allvar avkräver svar på bland annat följande frågor är förändringens tid långt borta och satsningen på ett nytt parti torde vara en parentes utan kommande inflytande.

► Hur kan det komma sig att kommunen under senaste budgetåret gått drygt 50 miljoner kronor back? Ska man komma undan med att hävda social dumpning i regi Stockholms randkommuner som orsak till detta förhållande?

►Vad har centraliseringen av kommunal verksamhet kostat? Vilka konsekvenser har det fått för de kommundelar som tappat motsvarande verksamheter?

► Förvaltningschefer kommer och går men kommunchefen sitter fast i sadeln? Ingen som reagerar över detta besynnerliga förhållande? Är den tveklöst s-märkte kommunchefen helt utan ansvar för det ekonomiska debaclet? Ligger allt ansvar på avpolleterade förvaltningschefer? 50 miljoner back!

► Är det politiken som styr kommunen? Vi är många som är tveksamma till att så är fallet.

► Hur har kommunen hanterat KPMG:s nedslag från 2017? Har man tagit tag i överbyggnaden i förvaltningarnas och då framförallt bildningsförvaltningens organisation, eller?

► Är det okej att 30 procent av eleverna i grundskolan inte når målen?

► Vilka konkreta resultat har vi sett av satsningen på "kommunambassadörer" som en konsult fick uppdraget att utbilda för en nätt liten summa? Samma konsult fick även uppdraget att utbilda kommunens tjänstemän för att bedriva de hårt kritiserade medborgardialogerna. Vilka konkreta resultat ser det nya partiet av satsningarna? Övriga oppositionspartier verkar inte engagera sig. Hur ställer sig Ådalspartiet – Folkets röst i frågan?

► Hur mycket har satsningen på gallerian kostat skattebetalarna? Ska partiet ha någon framtid gäller att enträget avkräva majoriteten svar på frågor som dessa. De är de här frågorna som kommuninnevånarna pratar om och vill ha svar på.

Avsaknaden av reell opposition har fram till dags dato gjort det möjligt för såväl kommunalrådet som kommundirektören att tiga ihjäl sanningen om alla de missgrepp som inte bara urholkat ekonomin utan även söndrat kommunen.

Våga vara obekväma! Det här styret måste bort om vi ska överleva som kommun.

Rätt och sanning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel