Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad ska hända med Ytterlännässkolan – kommer byggnaden att rivas?

Artikel 5 av 5
Skolorna som försvann i Kramfors
Visa alla artiklar

Ytterlännässkolans nedläggning är nu ett faktum och spekulationerna är många - vad kommer att hända med byggnaden?

Rykten sprids och det händer lätt när informationen är bristfällig eller som i det här fallet obefintlig. Många är oroade över att byggnaden kommer att rivas fastän den är i ett gott skick - är det försvarbart miljömässigt och ekonomiskt?

Samtidigt så finns det ett rivningsbeslut på gamla Ytterlännäsgården, som har blivit vandaliserat och utdömt. Vore det inte ytterst märkligt ifall Ytterlännässkolan revs före Ytterlännäsgården och utan ett offentligt rivningsbeslut?

Det vi däremot vet med säkerhet är att kommunen har ett hyreskontrakt till 30/11-2026 som kostar omkring 2.3 miljoner om året, alltså sammanlagt 14 miljoner.

I utredningen "Kramfors förskolor och skolor i framtiden" finns det en åtgärdsplan i fyra steg ifall verksamheten inte kan bedrivas: 1.Kommunen ska tillsammans med Krambo se över om lokalen kan användas till annan kommunal verksamhet. 2.Krambo undersöker om fastigheten kan säljas. 3.Om ingen ny hyresgäst hittas eller om fastigheten inte kan säljas så ska kommunen lösa in fastigheten. 4.Alternativ till att lösa in fastigheten är att kommunen fortsätter att betala hyran till hyreskontraktets slut.

Vilka verksamheter har ni tittat på, har ni övervägt försäljning och vad kostar en rivning? Jag efterlyser utredningarna utifrån de fyra stegen för att motverka ryktesspridning och för att medborgarna förtjänar en transparent beslutsprocess.

Madeléne Cotz

Ådalspartiet - Folkets röst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel