Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad gäller för oss arbetslösa under coronasmittan?

 
Så påverkar coronaviruset Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

På grund utav den rådande situationen angående corona känns det som om man glömt bort en kategori. 

Det gäller oss som redan är arbetslös innan viruset slog ut i världen. 

Varför gäller inte samma regler för oss om vi måste sjukskriva oss på grund utav corona? När man är arbetslös har man rätt till en vecka hemma. Arbetstagare har två veckor. 

Vill man att vi ska smitta alla andra då?

Nästa fråga gäller a-kassedagarna.

Om alla andra får kompensation för att de inte kan jobba, borde vi som arbetslös få frysa a-kassedagarna. Just nu uppmanar Sverige att folk ska vara hemma om man känner av någon symtom som kan förknippas med corona. 

Det är inte många företag som i dagens situation gärna vill ha en intervju med sökande.

Varför kan man inte göra på samma sätt med a-kassedagarna som aktivitetsrapporten? Arbetsförmedlingen har stoppat att man behöver rapportera fram till juli. Då borde a-kassan följa samma linje.

Varför har ni glömt bort de arbetslösa i Sverige?

Vi blir också drabbade, vi blir också sjuka av corona och vi får bara vara sjuka i en vecka och man rekommenderar minst två veckor.

Nu måste man även se till oss. Det finns många som nog skulle behövas i vården eller kanske på andra samhällstjänster. Då gäller det att vi också måste få kurera oss. Det är nu Sverige ska stå enad men man har missat en väldigt stor grupp.

Anders Pettersson 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel