Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad får en skola i Långviksmon egentligen kosta?

Artikel 41 av 44
Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet
Visa alla artiklar

I varukorgen ligger en skola. Om köpet går igenom ska den ritas, planeras och byggas av en företagarförening. Den ska då färdigställas och sedan hyras ut.  På prislappen från företagarföreningen till bildningsförvaltningen står det cirka 25 år av en ännu okänd månadshyra. För bildningsförvaltningen är det ett klipp, en superdeal, ett fynd. En direkt utväg ur en fråga som annars skulle vara svår att lirka sig ut ur och på köpet en rejäl prissänkning, inte bara i rena kronor utan även en friskrivning från ansvar. Riktigt låga priser betyder att någon annan betalar. Så vem är det som betalar?

Betalar gör barnen som får ägna ännu mer tid i en skolbuss. Betalar gör de som investerat i sina fastigheter i kommunens övre delar och mycket troligt får se sina husvärden sjunka. Betalar gör de pedagoger som älskar sitt jobb. Betalar gör de som inte längre kommer kunna nyttja gymnastiksalar till olika aktiviteter. Betalar gör de som nyttjat områdets enda kommunbibliotek. Betalar gör alla som brunnit för sin hemtrakt när priset blir en utbrunnen låga som knappast går att tända igen. Betalar gör miljön. Betalar gör all landsbygd, när man ännu en gång väljer att kalla avveckling för landsbygdsutveckling. När något som kan gynna några få får vara mer viktigt än den stora bilden, då kostar det.

Innan köpet ska genomföras och avtal signeras blir därför frågan till både FUAB och bildning – vad får en skola i Långviksmon egentligen kosta?

Våga tro att det går utan avveckling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel