Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: (V): Var finns det politiska ledarskapet i regionen?

Vi är nu 14 månader in i pandemin. Vårdpersonalen är slutkörd. En personalsituation som redan innan pandemin var ansträngd riskerar att bli än värre efter detta då många riskerar utmattning efter ett tufft år.

Region Västernorrland har under många år brottats med väldigt höga stafettkostnader. Detta har varit ett problem samtidigt som vi också har erbjudit låga löner till vår ordinarie personal i förhållande till andra regioner. För oss i Vänsterpartiet är det lätt att se ett samband däremellan. Men också ett samband med en dålig arbetsmiljö.

Därför har vi under denna mandatperiod föreslagit försök med förkortad arbetstid för svårrekryterade personalgrupper. Detta röstade majoriteten nej till.

Vi har också föreslagit en översyn av regionens lönepolicy, för att man ska se om den behöver vässas för att vi ska hamna bättre vad gäller lönesättning. Vi ville också att man skulle uttala en ambition om att man ska ha konkurrenskraftiga löner, den menade majoriteten inte behövdes, då det redan görs. Vi håller verkligen inte med.

Den 5/5 kunde man läsa i ST att 23 barnmorskor har sagt upp sig sedan 2017. Det talar sitt tydliga språk, vi lyckas inte vara en attraktiv arbetsgivare.

Så frågan är vad tänker egentligen majoriteten gör åt personalsituationen, sitta och vänta på att fler personer säger upp sig? Eller ta tag i situationen?

Det räcker inte att hänvisa till HR direktörer eller chefer, det är dags att ta ansvar.

Isabell Mixter (V), ledamot regionstyrelsen, Region Västernorrland

Nina Orefjärd (V), gruppledare, Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel