Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utveckla Sollefteå museum – splittra inte goda resurser

Sollefteå kommun har dålig ekonomi. Besparingar måste göras. Men innan man avvecklar Sollefteå museum och därmed sparar endast 1,1 miljon, måste man överväga vad som därmed försvinner efter drygt 16 års uppbyggnad:

1. Den historiska identiteten - Sollefteå blir kommunen utan ansikte.

2. Informationsvärde för turismen.

3. Museipersonalens kunskap om lokalhistorien.

4. En bas för det lokala kulturarvet.

5. Möjlighet för barn och ungdom att lustbetonat kunna tillägna sig lokalhistorien.

6. En arena för offentliga program.

7. Möjlighet för nyanlända att få en introduktion till lokalhistorien och det lokala kulturarvet, vilket bidrar till integration av immigranter.

8. Möjlighet att vidareutveckla Bilddatabas Sollefteå för aktivt deltagande i sociala mediers kommunikation om Sollefteå, inom till exempel Facebookgruppen Sollefteå från förr.

9. Möjlighet för skolan att förstärka undervisningen med tillgång av museets personal, föremål, konstverk, bilder och filmer.

10. En träffpunkt i centrum av en stadskärna med starkt behov av ökad attraktionskraft.

Splittra inte goda resurser utan utveckla Sollefteå museum med tillfälliga utställningar med tillgodogörande av utställningskompetens, bildmaterial, konst samt filmer i digitala format!

Låt dessutom museet kompletteras med funktionen som turistkontor!

Kulturintendent

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel