Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utveckla är vägen framåt – inte att riva

Kommunen vill riva villan som ligger i hörnet av Centrumgatan – Badhusvägen nära Mellansels Bad och Camping i Mellansel. Kommunen köpte huset för fyra år sedan där det användes som projektkontor för iordningställande av näraliggande lokaler för flyktingar. Därefter har huset fått vara tomt och förfalla. Huset med friköpt tomt och tillhörande trädgård var välskött fram till försäljningen under hösten 2016 då ägaren flyttade ut.

Bostadsmarknaden är stark och hus i Mellansel efterfrågas bland annat på Facebook. Samtidigt låter kommunen alltså en egnahemsvilla med tomt stå oanvänd och förfalla. Det märkliga är att kommunen tagit initiativ till att fråga ägare av tomma hus om de skulle kunna tänka sig att sälja till någon som vill bli permanentboende. Men kommunen följer inte den egna uppmaningen.

Just nu söker kommunen en hållbarhetsstrateg till kommunkontoret inne i stan. En första uppgift för denne kan vara att undersöka hur ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart det är att med skattemedel köpa in och sedan vanvårda ett hus. Nu har kommunen att återställa huset till beboeligt skick och sedan sälja det. Med fördel till inflyttare som bidrar till bygdens och kommunens fortsatta utveckling mot visionen att växa till 65 000 invånare 2030.

Mellanselsbo (en av flera)