Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utöka badbryggan bakom simhallen i Härnösand – skulle göra området mer populärt

Det är många som vill bada vid bryggan bakom simhallen i Härnösand eftersom det ligger centralt och det är enkelt att ta sig dit, men det finns inte plats för alla och alla känner sig inte trygga då det bara är en stege ner i vattnet och det ofta brukar vara fullt på den bryggan.

En utökad brygga skulle för det första göra så folk känner sig tryggare när de badar där och det kommer dra sig till fler människor dit. 

För det andra lockar det folk från andra ställen att åka dit och besöka hotellet som ska byggas där, det kommer på så sätt även locka folk som bor utanför Härnösand att besöka badplatsen. 

För det tredje kommer det även locka dit fler folk på kvällarna vilket gör att det inte blir en mörk och avlägsen plats. Det kan göra att platsen får mer liv vilket gör att området blir mer attraktivt på sommaren. För att göra det mer säkert så tycker vi det ska finnas livbojar utsatta på bryggan och spotlights nedbyggda i bryggan så det inte blir kolsvart på kvällarna.   

Om området blir populärt kan det få folk att göra aktiviteter som finns i närheten, till exempel Technichus, gå på stan eller besöka restauranger. Man skulle också kunna utöka området genom att bygga en kiosk i närheten av badplatsen. 

De med båt kan klaga på att båtplatser kommer försvinna men om man bygger gångarna ut till plattorna tillräckligt långa kan man sätta båtplatser på de.

Slutligen, vi tycker att bryggan bakom simhallen ska byggas ut så att fler personer kan bada där utan att känna sig osäkra och vi tror även att det kan locka till sig fler personer med båt, speciellt om det byggs ett hotell där.

Elever från 8C på Hedda Wisingskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel