Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Uselt förslag om att lägga ned hälsocentralen i Junsele – bättre att satsa

 
Hälsocentraler bantas i Ångermanland
Visa alla artiklar

Regionledningen i Västernorrland hotar att lägga ned hälsocentralen i Junsele, för att så många härifrån har listat sig i Backe. Förstår de inte att om Junsele hälsocentral läggs ned så kommer ingen härifrån att åka till Ramsele eller Sollefteå. Då kommer förmodligen alla Junselebor att lista sig i Backe – och det blir dyrt för Region Västernorrland.

Varför inte göra tvärtom: Ta reda på vad som är så bra med Backe hälsocentral och följ deras mönster? Då kommer kanske några Junselepatienter tillbaka.

Det ger en ekonomisk besparing för Region Västernorrland – och vi i Junsele får den service vi vill ha.

Det här förslaget är hotfullt och vi är inte alls nöjda med det. Vi ser ju vad som händer med "filialer" på andra ställen i regionen!

Satsa istället ordentligt på att locka hit personal till Junsele. Att bara förlita sig på olika datorsystem är inte bra, speciellt inte för oss som är gamla.

Dra tillbaka förslaget – det kommer att få motsatt effekt än det avsedda om det genomförs.

Ingrid

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel