Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Undermålig utredning om skolorna i Kramfors kommun – sväljer oppositionen allt?

Artikel 47 av 71
Besparingarna i Kramfors kommun
Visa alla artiklar

Annons

Nog funderar man om oppositionen i Kramfors sväljer allt som sossarna och vänstern berättar, och allt som står i utredningen om skolorna i Kramfors kommun. Där är många sidor och många fel och vinklingar.

Redan på sidan 2 börjar vinklingarna. Där står det information om elevantal på Gudmundråskolan och Hk-skolan. Men inget om Ytterlännässkolan, och så fortsätter det i denna vinklade utredning.

På sidan 26 står det att undervisningen på högstadiet inte kan bedrivas i B-form. Vem säger det? Förvaltningschef Ulrika Hurdén eller Skolverket?

Är det ingen i oppositionen som källkritiskt granskar denna undermåliga utredning, som en politiker i radion säger är gedigen? Ja, det är många sidor, säger vi, men med många fel.

När ska oppositionen med folkvalda representanter vakna och lyssna på medborgarna utanför Kramfors city? Eller blir det som det pratas om redan nu, att det måste till ett glesbygdsparti som tar ansvar för ekonomin och värnar om unga och gamla människor och affärsidkare som bor utanför Kramfors kärnan?

En sak är säker, att de som regerar nu kommer att tappa antal procent även till nästa val. De styrande var inget annat än fega som inte vågade berätta det här innan valet. Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu hinner samhällena utanför city mobilisera sig och samla kraft till ett nytt parti som ser ut att behövas i kommunen.

Ytterlännässkolan ryker, Bollstahallen kommer att förändras eller stängas, Coop kanske får bomma igen. Sedan står vårdcentralen, apotek och Nybo äldreboende på tur i Nyland, inom en 1–8-årsperiod. Då får de äldre åka färdtjänst när de ska ha vård med mera. Hur är det då med miljötänket? Även Höga kusten kommer att drabbas. Hur länge kommer vissa enheter vara kvar där ute?

Vi ser att Karolinska ska spara på chefer och administrativa tjänster. Men inte i Kramfors kommun, där gör man tvärt om, anställer fler chefer och medarbetare i kommunhuset, samtidigt som det sparas på barn, ungdomar och äldre.

Städa upp bland chefer, med flera, i kommunhuset, visa upp en handlingsplan innan Ytterlännäskolan går i graven.

Vem styr Kramfors kommun? Är det kommunpolitikerna eller kommundirektören? Kanske vore det bättre om de som skrivit insändare i skolhusfrågan, signaturen "Rätt och sanning", Per-Urban Gradin, Jan Lötberg, med flera, fick vara med och styra denna båt utan åror.

Kommuninvånare som längtar till valet 2022

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons