Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tydligt att "redaktörn" trampade på ömma tår – är det verkligen politikerna som styr Kramfors?

Annons

Med anledning av insändaren "Solidarisk tillväxtstrategi ska attrahera fler att söka jobb och bosätta sig i Kramfors – att raljera leder inte framåt".

Sällan eller aldrig har väl kommunstyret i Kramfors varit så alerta som när Tomas Izaias Englund på ledarplats satt fingret på Kramfors kommuns verkliga problem och därtill pekade ut den outnyttjade besparingspotential som finns att hämta i den centrala administrationen och ledningsfunktionerna.

I svaret från partitoppen kallar man Englund för raljant, bland annat för jämförelsen med den östtyska bilen Trabant, men visst förs tankarna mot DDR när man idag vandrar längs Kramfors gator och torg, fjärran den stadskärna som skildras i Mats de Vahls bok med bilder från svunna tider. Lyfter man i vandringen sedan blicken mot kommunhusets övre våningar och tänker på hur kommunen styrs, känns ”Trabant” helt rätt.

Desperationen i det svar som levereras av kommunstyret, där man säger sig ha kontroll över läget och en plan för framtiden, känns inte trovärdig. Är det överhuvudtaget politikerna som styr i Kramfors?

Ute bland skolpersonal hör man bildningsförvaltningskontoret beskrivas som en ”rektorskyrkogård”. Hur stor överbyggnad är inte tillskapad på övriga förvaltningar? Vilka resultat har tillväxtenheten åstadkommit? Hur mycket pengar har lagts ut på konsultarvoden? Vem utvärderar kommundirektörens insatser och hans ansvar för den överbyggnad som KPMG konstaterat?

Ta det politiska ansvaret! Ni som har perifera politiska uppdrag, sluta tala om att ni bara är fritidspolitiker! Med den kommentaren det tydligt att ni är nöjda med det tjänstemannastyre, där trångboddheten i kommunhuset snart kräver ett extra våningsplan och där barn och gamla misshanteras.

Rätt och sanning

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons