Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tvingas jobba 113 procent för heltidslön – vi är mer värda än Härnösands kommun behandlar oss

Artikel 4 av 4
Härnösands kommun säger upp bilaga H i omsorgen
Visa alla artiklar

Om Härnösands kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare så behöver dom se över bilaga J. Annars kommer det öka risken för arbetsrelaterad ohälsa och stress i arbetet med sjukskrivningar och försvåra att behålla utbildad personal och rekrytera nytt till omsorgen inom Härnösands kommun.

Ni som har bestämt att vi ska jobba fyra timmar gratis i veckan och inte lämna arbetsplatsen, skulle NI jobba så? Så varför ska vi göra det? Vem vill jobba gratis egentligen? Därav kommer det bli svårt att rekrytera ny, bra och utbildad personal.

Vi blöder redan efter tidigare nerskärningar och nu kommer det bli mera. Vi kan inte nu täcka alla pass och då ska vi jobba mer, och även gratis. Vi ska jobba 113% men få betalt för 100%. Det låter inte klokt.

Vi kommer inte få möjlighet att kunna hämta energi på vår ledig tid för att kunna orka komma till jobbet och göra ett bra arbetspass. Det kommer bli sämre kvalitet på arbetet och risk att personal blir sjukskrivna och även säger upp sig, för man orkar inte längre.

Har verkligen Härnösands kommun råd med förskjuten arbetstid, övertidsersättning och arbetad tid under jouren? Bilaga J har testats på min arbetsplats för 18-20 år sedan. Varför ska vi ta tillbaka något som inte funkar? Personalen som jobbade då kände sig utnyttjad av arbetsgivaren. Då var personalen flexibel med att gå ner i lön för att få en duglig arbetsmiljö när arbetsgivaren införde bilaga H. Som till exempel att ingen OB betalas under sovande jour utan vanlig timlön. Bara senast i fjol, 2019, så införde Hedemoras kommun bilaga H för att bli mer attraktivt arbetsgivare och få ner sjukskrivningar bland deras personal. Vill inte Härnösands kommun visa att dom kan vara den bättre och inte gå tillbaka något som inte är bra?

Senast 1 september vill arbetsgivaren att vi ska ha ett nytt grundschema klar. Just nu råder det en stor pandemi med riktlinjer vi måste följa och vi har precis påbörjat vår första semesterperiod. Hur ska vi hinna med att göra ett nytt schema till dess? Arbetsgivaren hade inte heller gjort en risk- och konsekvensanalys om bilaga J innan man sa upp bilaga H. Enligt arbetsmiljölagen så ska ett sådant göras innan arbetsgivaren gör en ändring på arbetsplatsen. Och något sådant har inte vi på arbetsplatsen fått sett. Vi personal inom Härnösands kommun är mer värda än att bli behandlade så här. När ska ni lyssna på hur vi känner och mår?

Skyddsombud inom LSS

■ SVAR DIREKT:

Bilaga J är ett centralt avtal som har tecknats av Sveriges kommuner och regioner. Det är ett avtal som vi inte kan påverka på lokal nivå. Enligt Bilaga J utgår på ett 8 timmars jourpass 4 timmar OB-ersättning samt jourersättning för 4 timmar.

Projekt bilaga H är ett lokalt kollektivavtal som tecknades 2002 mellan Härnösands kommun och Kommunal. I korthet är skillnaden att medarbetarna i stället får 4 timmars jour som arbetad tid. Projekt bilaga H gäller på 8 av våra 20 gruppbostäder, på de övriga gäller Bilaga J. Just nu arbetar Härnösands kommun för att införa heltid som norm och därför togs beslutet att säga upp bilaga H från och med augusti/september 2020. När heltid ska införas är det ohanterligt att ha olika avtal inom samma område.

Insändarskribenten skriver att ingen risk- och konsekvensanalys har gjorts. Det är felaktigt. En sådan analys har gjorts tillsammans med fackliga representanter Härnösands kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare och har förståelse för att personalen är upprörd över att jour inte räknas som arbetad tid. Men Bilaga J är ett centralt avtal som gäller över hela Sverige och för alla som arbetar inom området Omsorgen om funktionshindrade.

Lisbet Sander, tf socialchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel