Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tomgångskörning och fulparkering ett problem i Ö-viks centrum

Annons

Ö-viksluften har vid flera mätningar visat sig innehålla mycket höga halter av hälsovådliga partiklar och giftiga ämnen, men tyvärr verkar detta faktum inte ha fastnat i många bilisters medvetande.

Jag upprörs mest av att förare till firmabilar utan tanke på effekterna lämnar sitt fordon på tomgång medan de köar för att beställa dagens snabblunch i kioskluckan. Vore det minus 25 grader kan jag ha en viss förståelse för att fordonet snabbt blir kallt, men tyvärr är det vanligt förekommande även när det är plusgrader. Tomgångsförbudet efterlevs mycket dåligt, och verkar inte beivras i någon större omfattning.

Trafiksituationen i korsningen Bergsgatan - Nygatan behandlades i ett reportage häromdagen, och även här är det många bilförare som verkar vilja ta bilen med sig in när de ska fika eller handla i brödbutiken i hörnet. Fredag vid 8.30-tiden stod en fullstor lastbil på Bergsgatan med fronten endast någon meter från korsningen, samtidigt hade ett färdtjänstfordon parkerat på Nygatan med bakdelen i linje med Bergsgatan - med påföljd att övrig trafik på Bergsgatan i riktning mot Nolaskolan inte hade någon sikt är de skulle korsa Nygatan.

Jag har påtalat problemet för Polismyndigheten per telefon, och fick då till svar att polisen inte hade något ansvar för felparkeringar! Jag påtalade då att situationen innebär en ökad risk för olyckor i korsningen, och då borde det ligga inom polisens ansvarsområde - och att det är önskvärt att något görs åt problemet.

Trafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel