Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tillväxtchefen svarar: Näringslivsenheten i Härnösand vill inte vara anonym

Annons

Replik på insändaren "Näringslivsenheten i Härnösand – en anonym verksamhet".

Hej Michael. Vi vill inte vara anonyma och tackar för ditt inspel. Ditt engagemang visar på en vilja av utveckling i Härnösand. Det gillar vi och vi ser till att ta till oss av dina tankar.

De saker vi arbetar med syns ofta i tidningen, men det är inte alltid vi omnämns i sammanhanget. Det är företagaren som vi på olika sätt hjälpt på resan mot en etablering eller utveckling av företaget som får uppmärksamheten. Helt enligt vår filosofi ”Allt ljus på företagaren”. Det är de som är viktigast och dem vi finns till för.

Tillsammans med HNEF, som är en sammanslutning av alla företagsorganisationer i Härnösand, har vi en gemensam hemsida, harnosandsforetag.se och Facebook-sidan, Härnösandsföretag. Där publicerar vi reportage och skriver om de lokala företagarnas arbete.

Vi publicerar också på vår egen hemsida harnosand.se, Facebook-sidan och kommunens LinkedIn.

Vi har haft näringslivsbilagor i tidningen Yippie och skickar regelbundet ut ett digitalt nyhetsbrev till 1600 prenumeranter.

Som du skriver är frukost och evenemang en del av vår verksamhet. Våra frukostar lockade förra året 1 200 besökare. Vi tror på citatet "Det är när människor möts det händer". På så sätt bidrar vi till att skapa driv och engagemang, samtidigt som lokala företag får möjlighet att nätverka och hitta samarbeten.

Vi är också delaktiga i flera långsiktiga utvecklingsprojekt som exempelvis bostadsbyggande, utveckling av besöksnäringen, framtidens livsmedelsindustri, etablering av nya myndighetsjobb och etablering av vindkraftsparker. På harnosand.se/utveckla kan du följa de olika projekten.

I år har vi välkomnat 7 000 Birkapassagerare och tack vare det fina samarbetet med näringsliv får vi otrolig fin respons från gästerna och Birka.

En stor del av det dagliga arbetet är att lotsa de som vill etablera, utveckla och starta nya företag i Härnösand. Det handlar om att hjälpa till med att hitta lokaler, söka bygglov, miljötillstånd, alkoholtillstånd, evenemangsstöd och att hitta rätt finansiärer. Här har vi bland annat lanserat en ny e-tjänst som heter Enkla vägen.

Din insändare har förstärk vår tanke om att vi behöver göra vår information både tydligare och mer synlig. Vi vill och ska bli bättre.

Tack för ytterligare motivation till det arbetet.

Uno Jonsson, tillväxtchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel