Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tiderna förändras – och med den vart skolorna ska ligga

 
Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet
Visa alla artiklar

Alla Sveriges kommuner har dåligt med pengar och då måste man spara. Ö-viks stora kommun har också dålig ekonomi. Vad ska man då spara på? Det blir ofta skola, vård och omsorg.

I Ö-vik ska man spara på skolan. Man tänker lägga ned skolorna i Hemling och i Trehörningsjö. Båda skolarna är rejält byggda. Det är inga baracker, som finns på en del ställen i Sverige. Hemlingskolan byggdes 1950-51 centralt mitt i byn. Vid borrning efter vatten i skolans närhet fann man så mycket vatten att det räckte åt hela byn och så är det än i dag.

Hemlingskolan läggs ned och en ny ska byggas i Långviksmon en knapp mil från Hemling. När skolan byggdes i Hemling fanns det många som tyckte att skolan skulle byggas på Mon. Men det fanns starka socialdemokrater i då Björna socken, som bestämde att skolan skulle byggas i Hemling Man fick köpa en billig tomt och det var nära väg. Kort efter skolbygget så byggdes också två villor till lärare.

Nu vill socialdemokraterna i kommunen bygga skola i Långviksmon. Undrens tid är inte förbi.

Less

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel