Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tänk om, Ö-viks kommun – att spara på våra barn är helt fel väg

Att spara in på barnen – hur tänker ni i Ö-viks kommun? Jag blir djupt beklämd när jag får höra hur pedagoger och förskolelärare får kämpa med näbbar och klor för att få ihop tillvaron.

Jag har tre barn och dessa tre barn har fått turen att ha världens bästa pedagoger och förskolelärare på en förskola där vi känner oss trygga och känner att personalen gör sitt yttersta.

När man nu inför hösten får höra att kommunen tagit på sig ”en för stor” kostym och ytterligare besparingar skall göra vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Att vi sparar på det som är vår framtid är för mig en gåta. Att dom som skall bygga denna kommun och Sverige vidare och få staden/landet att utvecklas.

Ytterligare personal får nu lämna förskolan då dom är för många. Trots att rekommendationerna från skolverket är långt ifrån uppfyllda. Att barn som har en funktionsvariation inte längre har rätt till stöd och hjälp utan att detta skall klaras av utav befintlig personal. Detta är inte att se alla barn och ge alla barn förutsättningar för framtiden.

Urklipp ur barnkonventionen: Konventionsstaterna erkänner att ett barn med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning bör åtnjuta ett fullvärdigt och anständigt liv under förhållanden som säkerställer värdighet, främjar tilltron till den egna förmågan och möjliggör barnets aktiva deltagande i samhället.

Att då ta bort den så kallade resurspengen och anse att barn med behov inte skall få hjälp är helt befängt.

Hur skall förskolan och dess personal ha någon som helst möjlighet att se våran barn när denna kommun försätter att spara in på det käraste vi har? Hur skall dom någonsin ha en chans till återhämtning, minskade barngrupper och att kunna se varje individ och utveckla våra barn till att bli starka och trygga individer.

Visst att arbetet kommer mycket hemifrån men de flesta barn spenderar åtminstone 30 timmar i veckan inom någon sorts förskoleverksamhet och dessa timmar är värdefulla för barnens utveckling!

Nä dags för Örnsköldsviks kommun att tänka om och göra rätt! Att spara på våra barn är helt fel väg att gå.

Orolig mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel