Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tänk om kultur och fritidsnämnden!

Annons

Jag håller med Nils Ågren som skrev i Tidningen 7 i veckan. Hur kan man spara på ungdomarna som inte har någon annanstans att ta vägen? Att stänga fritidsgårdarna i Domsjö och Gullänget skulle spara en "spottstyver" av hela kultur och fritidsnämndens budget.

Givetvis vill vi alla att ungdomarna ska röra mera på sig och helst hålla på med någon idrott. Men det är en vision vi aldrig kommer att uppnå. Att stänga ner fritidsgårdarna kommer inte att få våra ungdomar att söka sig mera till idrotten. De kommer att driva omkring i samhället. Och de flesta av oss vet att lösdrivande ungdomar ofta i ren tristess hittar på både ett och flera mindre bra påhitt. Vi läser att oroligheterna i stadskärnan ökar och att problematiken kring exempelvis Magasinet på torget är stor. Snart har ni ännu fler ungdomar som driver omkring i stadskärnan.

Låt polisen lägga sina resurser på annat än att bevaka torget. Jag har sett och följer fritidsledarnas arbete på Gnistans fritidsgård i Gullänget. Jag hoppas att de förstår hur mycket deras arbete och engagemang betyder för våra ungdomar som vistas där. De är guld värda och förtjänar allt beröm och många guldstjärnor (detta gäller all personal på kommunens fritidsgårdar) Många av de ungdomar som kommer till dem behöver verkligen en plats att vistas på. En plats där vuxna finns och kan vägleda, lyssna, peppa. En roll som vi föräldrar aldrig kan ersätta än hur närvarande vi är för våra ungdomar.

Nu måste våra politiker stanna upp och verkligen analysera vart de är på väg att styra Ö-vik. Fortsätter de i samma riktning så tror jag att Ö-vik kommer att ha ett maktskifte efter nästa val. Och jag är beredd att för första gången rösta så jag med!

En riktigt orolig tonårsmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel