Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tänk igenom förslaget en gång Swedbank – vilka signaler sänder ni ut?

Artikel 6 av 6
Swedbanks nedläggning i Kramfors
Visa alla artiklar

Att Swedbank lägger ner sitt kontor i Kramfors drabbar inte mig i första hand. Jag sköter mina bankärenden via internetbanken och det fungerar bra. Sist jag besökte bankkontoret var under lunchrasten för att byta ut bankdosan till internetbanken. Nästa gång blir det att ta ledigt från arbetet, sätta sig i bilen och åka 8 mil tur och retur för att ta sig till ett bankkontor.

Det som gör mig upprörd är att de personer som inte har möjlighet eller kunskap att sköta sina bankärenden digitalt, funktionshindrade, äldre och nyanlända, är de som drabbas hårdast av att kontoret stänger i Kramfors. Många i den gruppen har inte bil utan blir hänvisade till buss eller tåg för att ta sig till bankkontoret i Härnösand eller Sollefteå. För många äldre och fysiskt svaga blir det svårt att ta sig ända fram till bankkontoret.

Tänk igenom förslaget en gång till och tänk på vilka signaler ni sänder ut, Swedbank.

Ni kan minska ner personalstyrkan och ha Kramforskontoret öppet en till två gånger i veckan för "små", men för kunderna viktiga, ärenden, till exempel information, bankfrågor, byte av bankdosa och så vidare. Behöver man träffa en bankman för att gå igenom sin ekonomi, söka lån med mera så skulle kunden kunna boka en tid när de är två på kontoret.

Om de ändå stänger kontoret så ska jag, och jag hoppas fler, bli kund hos Handelsbanken som fortfarande har kontor i Kramfors. Självklart bör stora kunder som Kramfors kommun byta bank för att visa att de värdesätter en bank som verkar på orten och att det är viktigt att alla kommuninvånare kan ta sig till banken.

Arg Swedbank-kund

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel