Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tala är silver och tiga är guld för landshövdingen om privata resor i coronatider

Nyligen kunde vi läsa en insändare där vår i vanliga fall tystlåtna och obemärkta landshövding med myndig stämma uppmanar sina undersåtar att i dessa coronatider stanna kvar på sin boplats och låta längtan till landet tillsvidare förbli en längtan.

Man brukar säga att tala är silver men tiga kan vara guld, vad det gäller vår landshövding Berit Högman så är detta talesätt så träffsäkert som det bara kan bli. Tidningen Ångermanland avslöjar därefter att landshövdingen inte lever som hon uppmanar sina undersåtar att göra. Hon och hennes make tog sitt pick och pack och drog iväg till sommarstället i Värmland, 53 mil enkel resa under påsken. Hennes motivering gör att man tar sig för pannan av ren häpnad, hon menar att resan var av privat karaktär, men var det inte resor av privat karaktär som hon uppmanade sina undersåtar att tillsvidare ställa in?

Man får verkligen hoppas att landshövdingen efter detta avslöjande återgår in i sin långvariga obemärkta tystnad och bevarar oss undersåtar från dylika uppmaningar på  insändarsidorna i tidningen hädanefter.

Sudden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel