Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ta tillbaka sjukhuset i Härnösand

Härnösand skulle behöva en akutmottagning som är öppen dygnet runt så att man inte måste åka till Sundsvall om alla tre vårdcentraler vi har är stängda. Vissa läkare går hem innan vårdcentralen stänger och sjuka måste resa till Sundsvall eller Sollefteå för att få behandling.

Efter att Härnösands sjukhus började avvecklas 2005 har Härnösandsborna nu behövt åka till Sundsvall eller Sollefteå vid akutare fall. Vi tycker att Härnösand skulle behöva en akutmottagning som är öppen dygnet runt istället för tre vårdcentraler som alla stänger vid 16.30-tiden.

Det skulle vara säkrare för människor att inte behöva resa långt om en nödsituation skulle inträffa. Man måste åka ungefär 45 minuter med bilen för att komma till Sundsvall. Vi måste överväga den tid där akutmottagning är i full kapacitet och inte kan rymma fler patienter. Det slösar bort dyrbar tid för sjuka och skadade.

Kim och Co

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel