Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ta hand om kroppen och immunförsvaret genom pandemin

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag har hittills under detta år hört uppmaningarna om att vi ska hålla hålla avstånd, undvika folksamlingar, tvätta händerna, och så vidare. Det hela har gått ut på att vänta in det "välsignade" vaccinet.

När ska det gå upp för oss alla och våra så kallade experter, journalister och inte minst politiker att vi har något som heter immunförsvar? Denna försvarslinje skall hela tiden vara i sådant skick att den kan ta hand om dylika främmande inkräktare (virus, bakterier, etc.)

Bästa sättet att hålla immunförsvaret i trim är att äta rätt och riktig mat, undvika och minimera kolhydrater, motionera regelbundet och tillse god sömn. Den senaste tiden har det mer och mer börja nämnas att bland annat D-vitamin ligger på låga nivåer bland dem som blivit sjuka. Vet man med sig att en har låga nivåer, finns det möjligheter att äta kosttillskott.

I vår stora skara av människor bör det säkert finnas många personer som är välutbildade och kloka. Varför hörs dom inte? För att få kraft bakom orden bör personer som uttalar sig helst ha någon form utbildning (helst medicinsk eller motsvarande).

När tillvaron haltar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel