Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ta fram era finaste dukar och bordssilvret för att erbjuda finlunch till kryssningsgästerna

 
Tallink Silja kryssar till Höga Kusten
Visa alla artiklar

Hallå krögare i Härnösand!

Den 22 augusti kommer en stor färja från Stockholm med 1400 resenärer inklusive några av mina närmaste som jag inte har träffat på ett halvår på grund av en speciell orsak.

Färjan och resenärer stannar i Härnösand några timmar. Och det är lördag. Jag råkar fylla jämna år och vill bjuda en god lunch till mina nära och kära när de landstigit i Härnösand.

Jag bor cirka en timmes resa från Härnösand och har inte heller lokalkännedom om staden. För att få information om restauranger som har lunchöppet den dagen ringde jag i dag först till turistbyrån och den hjälpsamma personen på byrån tittade på samma krögares hemsidor som jag hade tittat innan och kunde inte informera mig mer än vad jag redan visste: Att de flesta matställen hade stängt under lunchtiden på lördagar.

Jag ringde runt till olika restauranger och fick lite vaga svar som att "vet inte om det är öppet, vi har semesterstängt, vi har inte öppet på lördagar" och så vidare.

Vad skall dessa 1400 kryssningsresenärer göra under dessa timmar som de vistas i Härnösand? Sitta på en bänk på stationen eller äta glass i parken? Tänk om det regnar? Och vad skall jag bjuda till mina närmaste, varmkorv?

Så mitt råd till krögare i Härnösand är: Ta fram era finaste dukar, bordssilvret och duktig personal och bjud något gott till dessa båtpassagerare som säkert är sugna på fika eller en smaklig lunch denna lördag och kommande lördagar så länge kryssningar pågår.

Gör den dagen minnesvärt för dessa resenärer!

En hoppfull lunchgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel