Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svett bra för immunförsvaret – uppmana till träning tillsammans med avstånd

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Läser i Tidningen Ångermanland att forskare i England upptäckt att en pulshöjande promenad, gärna i ett tempo som framkallar svettdroppar, stärker immunförsvaret som är så viktigt när det gäller att klara av en smitta av coronaviruset.

Tänka sig, att något så självklart nu meddelas av forskare! Jag är absolut inget snille, men att god kondition hjälper kroppen att stå emot angrepp det har också jag räknat ut. När nu denna sensationella upplysning har torgförts av media så kanske svenskarna sätter i gång med svettdrivande träning – men jag ställer mig tyvärr tvivlandes till det.

Svenskarna är ett överviktigt folk med oftast usel kondition, men tänk om Tegnell när han uppmanar oss att hålla avstånd också kunde uppmana svenska folket att genom pulshöjande träning stärka sitt immunförsvar. Det skulle förmodligen avlasta vården avsevärt.

Jag finner det ytterst märkligt att ingen ens talar om denna så viktiga aspekt då det gäller att motstå infektioner. Nä allt ska lösas på kemisk väg till fromma för läkemedelsindustrin som kommer att känna grova pengar på denna pandemin.

Kanske inser Tegnell det svåra i att få svenskar som aldrig sett en svettdroppe sedan skolgymnastiken att nu anamma en svettdrypande träningsform. Bättre då att hålla avstånd och hoppas lösningen är en spruta. Må svenskarna bli bönhörda.

Sudden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel