Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svenska kyrkan gör mycket gott – kom tillbaka ni som lämnat oss i besvikelse

 
Svår konflikt inom Härnösands stift
Visa alla artiklar

Vi har följt den tragiska processen efter stiftsstyrelsens uttalade brist på förtroende för biskop Eva Nordung Byström och hört om den undermåliga arbetsmiljön på stiftskansliet. Det är svårt att förstå att det kunnat bli så här. Det förunderliga är, att trots detta så pågår verksamhet runt om i Härnösands pastorat liksom i övriga pastorat och församlingar i Härnösands stift.

Stor och liten i Stigsjö, samtalsgrupp sorg och saknad i Härnösand, miniorer i Älandsbro, internationella gruppen i Härnösand, ledarutbildning för unga ideella i Härnösand, pop up-barnkör i Häggdånger, språkcafé på Café Trädgårn, fredagspromenad med samtal i Högsjö, lördagsmusik i domkyrkan, konfirmandutbildning där ungdomar från pastoratets församlingar samlas i Härnösand och Mat och prat på Hemsön. Listan kan göras längre och till allt detta förstås gudstjänster runt om i pastoratets församlingar på söndagar.

Svenska kyrkan står för mycket gott och gör skillnad både här hemma och internationellt. Vi som är medlemmar i Svenska kyrkan kan sträcka på oss och vara stolta över att vi bidrar till allt detta!

Så till dig som gått ur Svenska kyrkan i besvikelse över det vi läst och hört om den senaste tiden vill vi säga – kom tillbaka! Till dig som är medlem vill vi säga – stanna kvar! För att bedriva verksamhet för olika behov och som utgör en stor del av civilsamhället behövs resurser i form av pengar som bland annat går till anställdas löner och underhåll av kyrkor och andra byggnader. Till största del utgörs intäkterna av medlemsavgiften. Minskar intäkterna minskar också möjligheten till att utföra allt som görs i dag. Så till dig som är positiv till vad kyrkan står för vare sig du kallar dig troende, tvivlare eller sökare – ditt medlemskap betyder mera än du anar!

Svenska kyrkan är en folkkyrka. Folket representeras av förtroendevalda på olika nivåer i församling, pastorat och stift. Självklart ska dessa personer ha ett engagemang för det kyrkan står för och dess arbete!  Vi hoppas och tror att ur allt det negativa som hänt kan det komma något friskt och gott, om var och en tar sitt personliga ansvar utifrån den position man har av ledarskap som förtroendevald eller anställd.

Man kan be om förlåtelse och ändra sitt beteende eller man kan komma fram till att man är på fel plats och lämna över till någon annan.

Styrelsen för Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, Härnösands pastorat, genom Karin Högberg, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel