Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stora skillnader på kvalitén i länets hemtjänst

Socialstyrelsen (SoS) utför årliga undersökningar av hur kommunerna sköter sitt uppdrag avseende vård och omsorg av äldre vårdtagare. I undersökningen jämför man kommunerna med varandra inom olika områden genom att den vårdade får svara på ett antal frågor om hur man upplever den vård och omsorg kommunen levererar.

SoS genomför dessa jämförelser både för dem som bor i ordinärt boende och har hjälp av hemtjänst och för dem som bor på vård och omsorgsboende.

Men följande redovisning handlar enbart om hemtjänst i ordinärt boende. I vår region har vi sju kommuner som redovisas var för sig. Det är stora skillnader i hur våra äldre uppfattar kvaliteten på tjänsterna kommunerna tillhandahåller.

Resultaten från är Ånge glädjande, de visar att de som har hemtjänst där är fantastiskt nöjda och de ger kommunen ett betyg som är bland det högsta i hela riket.

Tyvärr har vi även motsatsen i vår region, Härnösands resultat är bland de sämre och det mest positiva är väl att förbättringsmöjligheterna aldrig varit större. Även Örnsköldsvik hamnar under medel, det vill säga på den nedre halvan i sammanställningen.

Vi kan bara hoppas att ansvariga i respektive kommun tar till sig resultaten i Öppna jämförelser och känner sig sporrade att arbeta med förbättringar oavsett var man placerar sig i denna jämförelse.

Ett stort tack riktas till Ånges hemtjänst för deras goda arbete och vi vill gratulera de äldre i kommunen som får ta del denna omvårdnad som hemtjänsten levererar där.

John-Erik Westman, distriktsordförande SPF Seniorerna Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel