Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: "Stoppa Epa-eländet i Kramfors – det skräpas ned kopiöst"

De så kallade Epa-traktorerna har blivit ett allt vanligare inslag i trafiken, åtminstone i Kramfors med omnejd. Tyvärr verkar många av dessa ungdomar inte mogna att framföra ett fordon där det mesta verkar vara en lek, utan tillstymmelse till trafikregler.

Ibland kör man på höger sida, ibland på vänster sida, mer eller mindre godtyckligt – och blinkers och backspeglar verkar över huvud taget inte finnas. Åtminstone har chauffören inte upptäckt dessa än.

Oftast är det gamla miljöovänliga skrotbilar som lätt kan manipuleras att gå lika fort eller fortare som vilken vanlig personbil som helst. Enligt SVT den 15 jan 2020 har olyckorna med mopedbilar samt Epa- och A-traktorer ökat med 250 procent de senaste 5 åren.

Med andra ord så kan man väl konstatera att ungdomar med en fortfarande outvecklad hjärna inte är lämplig att framföra fordon i dessa hastigheter.

Det största nöjet verkar trots allt vara att åka runt lilla Kramfors centrum dygnet runt, sju dagar i veckan, med den kraftiga ljudanläggningen på högsta volym. När jag frågade en av pojkarna om han uppfattade något av den enormt höga musiken svarade han: "Nej – det här gör vi för att reta Svensson".

När man åkt ett antal varv så stannar man på sitt "andra hem", det vill säga ICA:s kundparkering. Där måste naturligtvis ljudanläggningen jämföras med kompisarnas.

Att det sedan skräpas ned kopiöst på parkeringen förstår man ju, det är ju minst 10 meter till papperskorgen så det är ju lättare att kasta skräpet på backen och att en och annan bil utsätts för skadegörelse hör väl också till.

Tyvärr, som före detta trogen ICA kund, handlar jag och fler med mig inte där längre. Tycker verkligen att föräldrarna som finansierar eländet skulle åka dit och se vad deras telningar sysslar med på kvällarna. De lär nog få se både det ena och andra.

Evert Drevert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel