Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stölder i hemtjänsten i Ö-vik – varför tar åtalet så lång tid?

Den 23 juni kunde man läsa en artikel i Allehanda angående en hemtjänstanställd i Härnösand som åtalats efter att hen misstänks ha stulit 25 000 kr av en brukare under perioden december 2018 till april 2019.

Varför åtalas inte den person som misstänks ha stulit från minst två brukare, och en betydligt större summa, i Ö-viksområdet? Den ena brukaren avled 2018 varvid stölderna uppdagades.

Den anställde sades upp ganska omgående efter att anmälan gjordes till dåvarande chef för området, besökshistoriken här pekade på att det var samma person som var i tjänst varje gång stölder skedde hos båda dessa brukare.

Och inte nog med det – den misstänkte här fick ett avgångsvederlag några månader senare, en stor summa pengar från oss skattebetalare. Min undran är, vad är skillnaden på rättsväsendet i Härnösand respektive Örnsköldsvik? Måste det ta så lång tid här i Örnsköldsvik innan man väcker åtal?

Det har gått mer än två år sedan allt uppdagades utan att något händer, förutom avgångsvederlaget då till den misstänkte som vi alla i Örnsköldsvik fått vara med och betala. Jag tycker faktiskt att mina skattepengar ska gå till annat och jag hoppas verkligen att den misstänkte får betala tillbaka varje krona av avgångsvederlaget och man finner hen skyldig.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel