Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stiftsstyrelsen behöver vakna – pröva den bild som personalen gett er i flera år

 
Svår konflikt inom Härnösands stift
Visa alla artiklar

Det är med stor frustration jag följer debatten kring stiftsstyrelsens agerande gentemot biskop Eva och den bristande tillit som tydligen är orsaken till att man nu försöker avsluta hennes anställning och som inte behöver motiveras. Parallellt med den processen har det under ett antal år varit arbetsmiljöproblem på kansliet, som inte handlar om biskop Eva utan den nuvarande stiftsdirektors sätt att leda arbetet för anställda. Stiftsstyrelsen säger att man vidtagit flera åtgärder för att förbättra arbetsmiljön och att man nu är i läget att avsluta biskopens anställning som ett svar på arbetsmiljöbehovet, bland annat för att inte mista anställda och viktig kompetens.

Problemet med den bilden ni i stiftsstyrelsen beskriver är att den inte är sann. De arbetsmiljöproblem personalen framför och har framfört under åren har i mycket liten del med biskopen att göra. Ni förtroendevalda vägrar att ens i tanken pröva den bild som personal och skyddsombud ger och gett er under flera år. Det vill säga att det är stiftsdirektors sätt att leda och fördela arbetet som det stora problemet och det som gör att personalen inte mår bra. I stället vrider ni på sanningen så att den ska passa det egna handlandet och den egna bilden av hur det är.

Jag vill därför uppmana stiftsstyrelsens ledamöter och arbetsutskottet i synnerhet – VAKNA!!! Jag vill också uppmana medlemmar i svenska kyrkan att komma ihåg detta inför kommande val hösten 2021 – Härnösands stift behöver en styrelse som inte är en del av nuvarande konflikt utan personer som kan arbeta framåt för stiftets bästa – välj andra än de som nu sitter på posterna, de har gjort sitt!

Fortfarande medlem, men oklart hur länge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel