Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Statsminister Stefan Löfven med kompani (s)viker försvaret av Västernorrland

Artikel 13 av 17
Försvarsetablering i Ådalen
Visa alla artiklar

Centerpartisten och statsministern Thorbjörn Fälldins besked var fast och tydligt till försvarsmakten den gången när ryssen på allvar hotade nationen Sverige – Håll gränsen! Tyvärr visar inte nuvarande socialdemokratiska ledare från Ångermanland samma försvarsvilja när det gäller nyetablering av ett för Sverige så väsentligt nytt regemente i Mellannorrland.

Statsminister Stefan Löfven (S), regionrådet i Västernorrland Glenn Nordlund (S) och kommunalrådet i Härnösand Andreas Sjölander (S) med flera tycks istället tiga still, då S/MP regeringen nu föreslår Östersund som återupprättad regementes ort framför Sollefteå/Härnösand.

Vi missunnar inte residensstaden i Jämtland/Härjedalen, men vi beklagar det bristande engagemanget i försvarsfrågan från länets socialdemokrater och kan inte heller bortse från att Västernorrlands erbjudande till försvarsmakten och Sverige är ett nytt regemente anno 2020-talet, med modern och tillgänglig infrastruktur, goda möjligheter till kompetensförsörjning samt till låga etableringskostnader som få kan matcha.

Vilket borde vara av ett större nationellt intresse, än det som nu visas av S/MP-regeringen. Vi som regionala företrädare för Centerpartiet står självklart även fortsättningsvis upp för ett nytt regemente i Västernorrland, Sollefteå/ Härnösand.

Vi har inte heller gett upp kampen för detta, med nationens bästa som grund i en orolig omvärld. Vi förväntar oss också ett kraftfullt stöd även från Västernorrlands tyvärr alltför anonyma socialdemokratiska riksdagsledamöter, när frågan om nya försvarsetableringar slutligt ska avgöras av Sveriges Riksdag. 

Än är inte slaget avgjort!

Jonny Lundin (C) Oppositionsråd Region Västernorrland

Johan Andersson (C) Kommunalråd Sollefteå kommun

Christina Lindberg (C) Oppositionsråd Härnösands kommun

Ida Stafrin (C) Distriktsordförande Västernorrland och Oppositionsråd Kramfors kommun

Anna-Britta Åkerlind (C) Oppositionsråd Örnsköldsviks kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel