Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stäng skolorna innan det är för sent – pandemin är farlig

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi har många i kommunen som är i en riskgrupp, vare sig om det är en nära anhörig eller någon helt annan. Man ser också en ökad smittspridning överallt för tillfället vilket inte alls är bra. Ändå håller skolor öppet med restriktioner som vanligtvis inte följs av skolelever. Det är synd med tanke på att vissa lärare eller anhöriga kan känna en oro för just denna pandemi och dess konsekvenser. Även fast att det är upp till var och en att följa dessa livsviktiga restriktioner så finns det ändå vissa som förbiser detta och det får andra stå, och lida för.

Skolorna är absolut viktiga för elevernas framtid men att hålla skolor öppna under en pandemi som har skördat cirka 1,3 miljoner människors liv är också väldigt farligt. Håller man skolorna öppna så kan viruset skörda ännu mer liv och vilka konsekvenser står vi då inför?

Jag skrev denna insändare med en stor empati för anhöriga som har barn på skolan och som själva är i riskgruppen men också lärare som är i riskgruppen. De går till jobbet för våran framtid när vi kanske avslutar deras på grund av en virusinfektion. Jag har också en stor empati för den oro som ni möjligtvis har inom er.

När ska vi förstå att leken mellan liv och död är på allvar. Varför leker man med döden när man kan förhindra den.

Cirka 1,3 miljoner människor har dött och mer människor samt anhöriga ska inte behöva falla offer för denna hemska pandemi.

Snälla stäng skolorna innan det är för sent.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel