Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stäng Ö-viks förskolor på prov – verksamheten är en stor smittspridare

Statsministern talar om att nu är det “sunt förnuft” som ska gälla framöver. Men vad är egentligen sunt förnuft? Det som är sunt för honom kanske inte är sunt för mig eller dig. Åtminstone ses tydliga bevis på detta varje dag: Är det sunt att köra sin bil för fort eller trängas på krogen?

Och är det i så fall verkligen sunt att låta förskolor packa in mer än 25 barn på en avdelning, plus pedagoger - med hänsyn till rådande coronatider och trots att många föräldrar kan jobba hemifrån. 

Och varför nämns knappt förskolorna? Varken regeringen, Folkhälsomyndigheten eller Örnsköldsviks kommun verkar förstå att där sprids normalt både virus och förkylningar som på löpande band. Trots detta tiger myndigheter och kommuner om förskolan. Ja, sannolikt för att de vet att pedagogerna är en lojal och tyst yrkesgrupp – som dessutom inte kan göra som en del andra och jobba hemifrån. Samtidigt serveras dessa pedagoger dagligen av snoriga barn, inklusive tystnad från de högre upp i kommunens hierarki, som har bra betalt för att ta ansvar.  

Ja, handsprit och handskar finns förstås för denna utsatta yrkesgrupp, precis som innan pandemin. 

Nej, stäng förskolan på prov i åtminstone 14 dagar. I alla fall för de yrkesgrupper i samhället som fungerar utan barnomsorg. Nu handlar det om trovärdighet och handlingskraft i coronatider – och det som statsministern förmodligen syftar på när det gäller “sunt förnuft”.

Tysken, förskollärare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel