Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ständiga besparingar drabbar brukare och personal – ta tillvara personalens kunskap

På vilket sätt kommer kommunerna och regionerna att ändra sin personalpolitik för att behålla välutbildad personal och attrahera ny i dessa tider? Hur märker de anställda att de värderas, på riktigt, för sitt hårda arbete? Vilka planer finns för att förbättra arbetsvillkoren? Ta tillvara kunskapen hos den personal som , trots allt, valt att stanna kvar i ett arbete som varken ger dem någon hög status eller hög pension. Vad är det som gör att de väljer att stanna?

Ni som bestämmer om budget och annat som rör dessa verksamheter – se till att prata med folket på golvet! Gör inte bara korta studiebesök utan försök att ta del av verkligheten genom att kanske gå bredvid ett arbetsskift. Ni måste förstå att ständiga besparingar drabbar brukare och personal.

Du som jobbar inom vården – gå med i facket! Var aktiv, ställ krav. Arbetsgivaren behöver inte förhandla med dig som individ. Du måste vara fackligt ansluten för att kunna påverka dina egna villkor, förbättra kollektivavtalet osv.

Gammal USK:a

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel