Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: SSU – Vi kräver att arbetet med en E4-tunnel i Åsberget sätts i rullning

 
E4-genomfarten i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Ö-viks centrum har ett massivt problem. Genom stadskärnan löper E4:an, tre filer av tung trafik. Om vi skulle köra bil norrut från Helsingborg skulle det första rödljuset vi stöter på finnas i Härnösand. Inte en enda stadskärna kör vi igenom innan vår egen. Vi blir en märklig inbromsning för trafiken men det drabbar även oss Ö-viksbor.

Europavägarna används flitigt av transportfordon, i snitt kör en tung lastbil i minuten genom stan - dygnet runt. Vi alla märker av vilka konsekvenser det får för vår stad. Vi har en småstad med storstadsluft, det är avgaser som vi lever med från barnsben och upp i hög ålder i vårt Ö-vik. Buller skakar stan dygnet om, från det att man vaknat tills dess att man lyckas somna. Dessutom är det höga hastigheter vi talar om.

Här rör sig barnfamiljer, äldre med rullatorer och cyklister. Att erbjuda alla oss en säkrare stadskärna är helt och hållet nödvändigt. Därför kräver vi att arbetet med en E4-tunnel i Åsberget sätts i rullning - precis som Sundsvall för inte alltför länge sen blev av med E4:an genom att bygga bron. Det vore inte en dag för tidigt att ta tag i. Infrastruktursatsningar måste ske även i en liten stad som Ö-vik. Pengar går att ersätta, det gör inte människoliv.

Melvin Byström, SSU Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel