Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: SSU kräver att fullmäktige ger pengar till ungdomskortet

Förutom nedskurna bussturer har det från kommunen diskuterats om även ungdomskortet bör tas bort. Ungdomskortet låter oss unga resa fritt med buss inom kommunen. Den ansvariga nämnden, Samhällsbyggnadsnämnden, har bett kommunfullmäktige om tilläggsanslag - alltså mer pengar för att ha råd att ha kvar ungdomskortet. 

SSU Örnsköldsvik kräver att kommunfullmäktige skjuter till dessa pengar. Ungdomskortet är viktigt för unga från familjer som har svårt att skjutsa, dålig ekonomi eller bor långt bort. Det är också en insats för miljön och en del av Ö-viks välfärd. Unga behöver inte bara ta sig till och från skolan - massvis med föreningar, arbetsplatser och vänskaper står och faller på om vi kan resa inom vår egen kommun eller inte. Det vore ett slag mot kommunens tusentals unga och tusentals föräldrar att skära ned på ungdomskortet. 

SSU Ö-vik har startat en namninsamling för att behålla ungdomskortet. Vi förväntar oss att Socialdemokraterna, som faktiskt gick till val på att bygga det starka samhället, driver frågan om tilläggsanslag i kommunfullmäktige. Om pengar är ett problem får vi faktiskt lov att bråka till oss mer pengar från riksdagen, vi kan inte fortsätta lägga budget efter budget på svältgränsen.

August Lundin, ordförande SSU Örnsköldsvik 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel