Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: ”Spela inte ut byarna mot varandra i skolfrågan”

 
Nedläggningshot mot skolor i Björnaområdet
Visa alla artiklar

Det startades en grupp som heter Bygdsam för att hålla bygden tillsammans och sträva mot samma mål. Bygdsam-gruppen jobbar för att behålla alla skolar som det ser ut idag i Björnaområdet, men vad händer då? Jo, en by börjar driva en fråga om att bygga en skola och vill att det ska läggas ner en skola på en annan by. Inte så smart om man vill hålla samman byar.

Sen kan ju inte kommunen vara så dumma att de kommer att köpa det förslaget, för det kan ju inte vara det billigaste alternativet utan det måste vara det sämsta alternativet.

Det finns bara två alternativ som är vettiga:

1. Låt skolorna vara som de är nu.

2. Bygg storskola i Björna där det finns badhus å fin stor sporthall (störst i kommunen).

För jag har svårt att tro att föräldrar i byar runtomkring kommer att skicka sina barn till Långviksmon som håller på att se till att få en skola på bekostnad av Hemling och Trehörningsjö. Utan man kan nog åka en mil extra då och välja bort den skolan.

Besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel