Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Spar på julgröten, kommunen – ge kronorna till de äldre istället

Grattis alla ni som kan ha "morgonsamling" för att äta julgröt med smörgås och kunna önska varandra God Jul!

Min första tanke när jag läser om detta är att den kostnaden kan ni spara. Spara till den summa ni "hoppas" ha 2024-25 när de 90 nya boendeplatserna för våra äldre, oftast multisjuka, ska finnas. För ni tänkte väl inte att vi själva skulle betala för denna julgröt?! Att vi skulle ordna denna morgonsamling själva tog jag för givet. Liksom vi gjort under alla år med våra julluncher som vi själva ordnat med efter bästa förmåga. Detta på kvällstid=fritid för att så många som möjligt skulle kunna delta.

Min andra tanke angående nämnda julgröt, är svårigheten att kunna gå ifrån och delta i denna festlighet. Idag när alla timmar och minuter räknas, och personalbemanningen är så tight att vi varje vecka jobbar ett antal dagar utan att kunna ta ut riktig lunchrast. För att inte tala om arbetsplatsmöten med chef och sjuksköterska som måste genomföras inne bland våra äldre. Detta för att ingen finns som kan passa avdelningen om vi lämnar den. Dessa möten är vår plats att ta upp känsliga frågor som rör både arbetsplatsen och våra äldre. Högst olämpligt sätt att tvingas hantera sådana ämnen!

Nej kära ni som styr vår kommun. Vi är helt kapabla att önska varandra God Jul och ta hand om varandra så gott det går. Spara ni varje krona och omtanke till att få en fortsatt god äldreomsorg. Det brådskar innan den raserats helt!

Ps: Ni får gärna bjuda vår chef på en pepparkaka som uppmuntran för att han försöker trolla med både huvud, armar, knän och tår för att få ihop allas vår tillvaro. Nej, förresten, den uppmuntran klarar vi nog också bättre själva!

Undersköterska, fd. stolt att jobba inom äldreomsorgen.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel