Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sollefteås kommunalråd borde skämmas för hemtjänsten – inte för demokratiska beslut

Artikel 14 av 17
Barackbostäder till vindkraftsarbetare i Ramsele
Visa alla artiklar

Det finns skäl att fråga om vi  har rätt ledning i Sollefteå. Kommunalrådet skäms när han ska framföra ett beslut taget på vedertaget demokratiskt sätt. Gjorde ortsborna fel som vara oroliga och uttryckte det? Var det därför kommunen inte informerade och lyssnade till dem innan? Det är sällan man sett något bli så fel men det kan bero på att de tagit ut segern innan beslutet. Kan vara att de lovat något de inte kunde hålla? Det troliga är att beslutet fattades av tjänstemän i ett kommunalt bolag som har en egen agenda. 

Men det finns värre problem för kommunen och rådet. Det har länge varit känt att det fattats skyddsutrustning till personalen i hemtjänsten även om kommunen hävdat motsatsen. Det är enkelt. Blir en brukare smittad är det via hemtjänsten eftersom ingen annan får komma in där. Det innebär att alla som har hemtjänst och blivit smittade är kommunens ansvar. Nu visas det på nyheterna att personalen inte törs påpeka att det fattas skydd för rädsla för repressalier från ledningen. Sånt brukar höras hos riktigt dåliga företag och inte inom kommunal vård. Det här är en skandal som torde få politiska konsekvenser för någon måste ta ansvar för det och då inte enbart i ord utan i handling som syns.

Detta är något kommunalrådet borde skämmas för.

Nathan Leroy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel