Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sollefteå hälsocentral var lika dålig 2012 – skylla på coronavård duger inte

Artikel 3 av 4
Kritik mot Sollefteå hälsocentral
Visa alla artiklar

Tack Lennart Norman för ditt sanningsenliga inlägg i TÅ den 29/7 2020 och grattis att du fått svar av verksamhetschefen. Jag skrev till Ordet fritt 2012 med ungefär samma innehåll som det du nu skrivit. Jag har inte fått svar ännu och det ser likadant ut fortfarande för oss som vill komma i kontakt med Sollefteå Hälsocentral. Det sker alltså ingen framgång i hur man arbetar på hälsocentralen.

I min skrivelse 2012 erbjöd jag personalen almanackor för att underlätta deras arbete men ingen har nappat under dessa åtta år.

För fyra år sedan talade jag med en kollega som var stafettsköterska. Hon hade arbetat på 80 olika hälsocentraler runt om i Sverige och aldrig mött detta kaos, som hon uttryckte sig, som på Sollefteå hälsocentral. Hon försökte bidra med sin kunskap angående planering för att få en fungerande hälsocentral men utan resultat.

Att du Lennart Norman får till svar av verksamhetschefen, att det varit en speciell vår och sommar på grund av coronapandemin är ingen acceptabel ursäkt. På Sollefteå Hälsocentral finns inga coronapatienter.

Jag har arbetat inom vården i över 40 år och mitt hjärta blöder när jag hör och upplever hur sjuka människor behandlas för att få kontakt med Sollefteå Hälsocentral.

Ska vi alla i Västernorrland som inte är nöjda med tillgången till Sollefteå Hälsocentral och har samma frågeställningar som Lennart Norman kontakta hälsocentralens chef för att få personlig kontakt?

Skärpning Sollefteå Hälsocentral, vi vill ha en fungerande verksamhet som vi får förtroende för.

Lena Bihlar

■ Region Västernorrland har fått möjlighet att besvara insändaren, men avböjt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel