Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sollefteå borde lära eleverna om tillit istället för att sätta dem i karantän efter påskresan

 
Så påverkar coronaviruset Sollefteå
Visa alla artiklar

Elever och barn som reser till områden med allmän smittspridning eller stor folksamling är välkommen tillbaka till klassrummet, förskolan och fritidshemmet 14 dagar efter avslutad resa, meddelar Sollefteå kommun. Hur tänker kommunen?

Går det bra att boka påsken på Hotell Hallstaberget inklusive frukost och spa? Vem är det som är åklagare? Är det varje förskolechef eller rektor som är domare? Vem utser en offentlig försvaret till barnen? Vilken tillit har Sollefteås skolförvaltning till Folkhälsomyndigheten? Vad sänder detta för signaler till barn och elever i Sollefteå kommun? Kommer barnen lära sig tillit myndigheter i framtiden?

Det vore bättre om Sollefteås skolor tänker två gånger – och utanför ramarna. Vilken möjlighet det här är att göra en temavecka om coronavirus inför påskhelgen, de kan titta på Krisinformation.se och Folkhälsomyndighetens hemsida. Eleverna kan göra egna affischer om hur covid-19 smittar. Modersmålsundervisningen kan inkluderas i temaveckan och många frågor går att diskutera och analysera: Varför gör länderna olika när det gäller coronavirus och vilket eget ansvar har vi för att minska smittspridningen vad gäller till exempel resor?

Tänk om och ni ser möjligheterna att använda dessa ord: Tillit, solidaritet, jämlikhet, lika värde, etik och moral – både i skolan och i samhället under coronaviruspandemin. Försök att använda pandemin till något positivt för mänskligheten istället!

Pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel