Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sollefteå är stort nog för flakåkning för studenterna – de måste få en minnesvärd dag

 
Så påverkar coronaviruset Sollefteå
Visa alla artiklar

Har lite tankar och funderingar kring årets student i Sollefteå. Den blir i år annorlunda på grund av rådande omständigheter. Den här dagen har studenterna väntat på i 13 år och jag tänker att vi måste hjälpa dem att få en minnesvärd dag.

Nu till min fråga, varför får de inte åka flak i år ? Det borde vara genomförbart med klara restriktioner till oss föräldrar och syskon med att hålla avstånd med mera. Staden är väl stor nog för oss att sprida ut oss och vad beträffar flaken så är klasserna varken många och antalet elever i programmen tror jag inte överstiger 50 stycken. De har även träffats i klassrum innan och tagit farväl av varandra.

Blir lite bedrövad när man läser om bland annat Ullared som "bara" får ta emot 3.000 personer samtidigt dagligen. De låter besökarna ta eget ansvar att hålla avstånd och att avstå om man har förkylningssymtom. Kan inte vi bjuda till från alla håll och ta eget ansvar och låta studenterna få en del av kakan nu när det inte blir något firande i parken?

Studenten är inget man kan göra om eller flytta fram som man kan göra med dop, bröllop, födelsedagar med mera.

Studentmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel