Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Snälla trafikanter, respektera oss boende i Butsjöböle!

Annons

Jag och min sambo bor i Butsjöböle, en liten by ca 2 mil utanför Örnsköldsvik.

Vårt hus ligger längs väg 335, på en sträcka där många inte verkar bry sig om hastigheten. Vi ser och hör dagligen hur både persontrafik och lastbilstrafik bränner förbi långt över hastighetsbegränsningen som ligger på 80 km/h. Vi ser omkörningar flera gånger dagligen trots dåligt väglag eller dålig sikt. Vi upplever starkt obehag då vi ska hämta vår post som innebär att vi måste gå en sträcka på ca 20-25 meter längs vägkanten med trafik som inte sänker farten.

Att ta en promenad i endera riktningen känns rent livsfarligt.

På grund av detta vill jag att Butsjöböle ska bli en plats känt för sina regelbundna poliskontroller, och således en trygg plats för de boende, inte ett tillhåll där man kan få köra hur man vill, i den hastighet man så önskar.

Men framförallt vill jag se att det prioriteras en fartkamera här omgående, både för trygghet och trivsel för oss som bor här.

Men till dess, snälla respektera oss boende i Butsjöböle, och sänk hastigheten till den som är tillåten!

Nisse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel